Utekontakten i BodøKontaktinformasjon
Spørsmål og svar: Kropp, Helse og Seksualitet

Pupper
 
SPØRSMÅL: Hei. Da jeg var 11 år klemte jeg kjempe hard på de to kulene under nipplene mine fordi jeg ikke skjønte at det var puberteten som startet, men jeg trodde de var kreft. Så vokste de ikke mere før jeg ble over 14 år og for ca et halvt år siden stoppet de å vokse igjen. Men de er veldig små og passer kroppen til en 11-åring! 1: Var det pga jeg klemte på dem at de stoppet å vokse? 2: Vil de vokse mere? 3: Bør jeg dra til legen? (Var der for en stund siden pga det, men nevnte ikke at jeg hadde klemt og hun sa at alt var normalt) PS: Alt det i puberteten har kommet i samme tempo som alle andres, bare ikke puppene. Veldig kipt å være 15 år og ikke ha pupper i det hele tatt!
 
Jente, 15 år
 
SVAR:
Hei jente 15

Takk for at du skriver til oss. 
Puberterten er ulikt for oss allle. Noen får pupper veldig tidlig, mens andre får ikke pupper før veldig seint i ungdomsårene. Noen for store pupper med engang og andre har små pupper hele livet. Det er veldig vansklig å vite om puppene dine vil vokse mer eller ikke. Det har veldig mye med kroppsfasong og gener å gjøre. Men du er fortsatt ung og ting vil fortsette å endre seg med kroppen din. Vi forstår at det kan være kipt å være 15 og føle at man ikke har pupper. Men husk at det er kanskje noe med kroppen din som andre skulle ønske de hadde. 

Vi på utekontakten er ikke helsepersonel og er glad for at du har snakket med legen din om det tidligere. Om det hadde vært noe galt så hadde de funnet ut av det, selv om du ikke fortalte om klemmingen. 

Håper du har fått litt svar på det du lurte på. 

MVH
Amina og Sunniva
 
«Tilbake  
  Tips en venn
 
Powered by: mpPublish