Utekontakten i BodøKontaktinformasjon
Rus
 

Å være ung betyr at du er på vei til å bli voksen. Om få år er du i alder definert som voksen eller myndig (18 år). I ungdomstiden skal en sakte lære seg hvem en er, hva en kan gjøre, finne muligheter og begrensninger, teste, prøve og utforske livet. En skal gradvis lære seg å bli voksen, eller bli det en tror voksne er eller gjør. Det å prøve ut rus er for mange  ungdommer en del av det å bli voksen.

Visste du at du kan ruse deg hver dag, og at det er sunt og godt? Alle mennesker har muligheten i seg til å bli rusa: Å forelske seg, være kåt, se en spennende film, skåre mål, kjøre snowboard, skate, være sammen med venner, motorcross og mye mer, er naturlige måter å ruse seg på. Det kan også kalles for et kick, opptur osv. En kan skille mellom den naturlige rusen som alle mennesker har egenskaper til å oppleve, og den rusen du får ved å bruke rusmidler.

Ungdomstiden er en periode da du er mer utsatt for problemer enn i andre perioder av livet. Hvis du i tillegg er rusa på et eller annet rusmiddel kan du være mer utsatt for å havne opp i noe som blir vanskelig for deg. Derfor er det viktig at du finner ut av hva du vil, og hvor du vil sette grensene for hva DU skal være med på! Det er DU som bestemmer! 

Enn når andre ruser seg? Foreldre eller venner, eller andre du kjenner. Hva kan du gjøre?

Hvem kan gi hjelp?

 
«Tilbake  
  Tips en venn
 
Powered by: mpPublish